La salteñas???

Křehké ale zároveň vláčné těsto, hovězí maso, brambory, paprika, římský kmín…úžasná šťáva z masa uvnitř taštiček. Prostě nádherná, autentická chuť typických La salteñas. V sobotu je budete moci ochutnat na Plzeňských farmářských trzích. La salteña je typ masového koláče, který se připravuje v Bolívii. Obsahuje náplň z různých druhů zeleniny a luštěnin, kousků masa a obvykle tekutiny, která zůstane z přípravy „jigote“ (omáčka). Debužírují se především ráno a jsou prodávány na náměstích a rušných ulicích.

Můžete je najít v mnoha obchodech po celé Bolívii a jejich úspěch byl tak velký, že dorazil i na mezinárodní trh. Existuje mnoho druhů salteñas s různými náplněmi, ale vždy si zachovávají svůj styl. Připraví je pro vás Jaime Zabala. Kdo je Jaime Zabala? Jaime je z Bolívie. V České republice žije už 12 let se svojí manželkou, která je také z Bolívie. Mají 3 děti. Vzhledem k tomu, že farmářské trhy nabízejí produkty z čerstvých surovin a jsou připravovány poctivě a s láskou, využívá Jaime přiležitost nabídnout Plzeňákům delikatesy jeho rodné země, díky kterým si můžete vychutnat exotické chutě. Doražte tuhle dobrotu ochutnat. Já to udělal a propad jsem jim:).