Zima zájemce o vynikající potraviny nezastaví

Sobotní ráno 12. listopadu bylo již mrazivé. Kolem půl šesté ráno jsme naměřili zhruba – 1o C. Kolem 8 hodiny se teplota zvýšila a prodejci byli připraveni nakupujícím představit své výpěstky, uzeniny, maso, pečivo…

Velký úspěch slavilo všechno teplé – káva od Anděl station, svařák, jablečný mošt s rumem od Biodomů, medovina od pana Plášila, teplé štrůdly ze Štrůůůdlárny v Perlovce nebo hamburgery z hovězího masa ekofarmy Jemnice. Tentokrát jsme na trhu přivítali nového prodejce z Valašska. Ten nabídl autentické valašské frgály. Zájem byl o veškeré potraviny, ale nejdelší fronty se stály u minimlékárny Joma, u stánku pekařství Rendl, sedláka pana Kostky a farmy Monika. Nemenší zájem byl o všechny uzeniny – od Dvořáka, Zacpala, Angus Farm, ZEFA Volary, Šnebergera, Matějky, Bubeníčka i biofarmy Sasov. Úžasné lahůdky jste si mohli koupit u Anděl station nebo u Hradeckých delikates. Senzační sýry nabízela biofarma Slunečná, Horský statek Abertamy a kozí farma Březí. Čerstvé ryby nabízel pan Krutina a pstruhařství Mlýny.

Naprosté nadšení vzbuzuje „obyčejná“ topinka s česnekem z keramické dílny U Kočků. Nejen, že nabízejí topinku s česnekem, ale i keramické struhátko na česnek. Český česnek, ručně vyráběné struhátko a dobrý chléb – ideální kombinace poctivé svačiny.

Příští Plzeňské farmářské trhy se uskuteční v sobotu 26. listopadu. Budou zaměřeny na vítězné Regionální potraviny. Budete je moci opět ochutnávat. Bude se i soutěžit o předplatné deníku DNES. Na místě pro vás Martin Havlík uvaří z regionálních potravin teplá jídla i pro ty nejmlsnější jazýčky. Samozřejmě se budou i vítězné regionální potraviny prodávat.