Přijďte ochutnat Mrákovskou vrchovinu, medovinu z Českého lesa a další regionální lahůdky
Nejen tyto regionální delikatesy budete moci na Plzeňských farmářských trzích ochutnat a nakoupit přímo od výrobců:
Mrákovská vrchovina (ZOD MRÁKOV)
K výrobě salámu se používá maso pocházející pouze z vlastního chovu prasat a býků. Kromě koření a solicích směsí se nepoužívají žádné jiné umělé přísady a doplňky. Kvalitní vepřové a hovězí maso spolu s citlivě zvolenou směsí koření a vhodným zpracováním dodávají výrobkům žádanou konzistenci, příjemný vzhled a lahodnou chuť.
Zemědělské obchodní družstvo MrákovDružstvo hospodaří na 2419 ha zemědělské půdy v okrese Domažlice. Podnik disponuje vlastními jatky a výrobnou uzenin. Současný sortiment uzenářských výrobků tvoří cca 20 kvalitních výrobků.
Jogurt bílý (Minimlékárna JOMA)
Jogurt je vyráběn v rodinné Minimlékarně JOMA výhradně z vlastního, čerstvě nadojeného mléka od krav plemene Holštýn. Vyznačuje se jemně nakyslou chutí a pevnou konzistencí. Při výrobě nejsou použity žádné chemické látky ani konzervanty. V kombinaci s čerstvým ovocem nebo müsli ideální doplněk pestrého jídelníčku.
Grahamový listový šáteček s ořechovou náplní (PEKO Němeková)
Zdravější provedení listového šátečku. K výrobě těsta se používá pro jemné pečivo netradiční česká celozrnná mouka a lněné semínko. Po zpracování těsta je šáteček ručně plněn kvalitní náplní z vlašských ořechů, která mu dodává lahodnou a vyváženou chuť.
Medovina z Českého lesa s příchutí chmele a zázvoru
Čistý, zlatavý, lehce medový nápoj. Příjemně jemný v chuti i vůni. Díky vyvážené receptuře působí celkově harmonickým dojmem. Medovina je připravována patentově chráněným technologickým postupem, který klade důraz na zachování senzorických vlastností medu. K výrobě je používán med z vlastního chovu včel umístěných v čisté přírodě Českého lesa.
Ing. Jaroslav LstibůrekMalá rodinná firma, která nabízí široký sortiment medů, medových vín a medovin. Všechny produkty vyrábí majitelé sami, přičemž kladou důraz na tradici a na použití kvalitních surovin z blízkého okolí.
Hrušky sušené
Pro výrobu sušených hruškových kroužků je výhradně použito čerstvé ovocez nebílovských sadů, obhospodařovaných naší společnosti. Chuť i barva jsou typické podle druhu zpracovaných hrušek. Při výrobě nejsou použity chemické látky ani konzervanty. Sušení ovoce je jedním z nejstarších způsobů konzervace a dnes je sušené ovoce chutným a zdravým doplňkem stravy.