První letošní Plzeňské farmářské trhy se uskuteční již tuto sobotu!

Plzeňské farmářské trhy opět otevřou své brány…
Již tradiční Plzeňské farmářské trhy budou i v letošním roce pořádány ve 14 denním intervalu. Od 31. března až do 15. prosince budou na již tradičním místě, nádvoří hotelu Gondola a Pallova ulice v Plzni, pořádány farmářské trhy, které si nejen v Plzni vytvořily velmi dobrou pověst a byly deníkem DNES označeny jako nejlepší v celé ČR. Začínat se bude vždy v 8 hodin a končit o hodinu dříve než v loňském roce, a to ve 12 hodin. Prodejní prostor bude opět zvětšen. Pořadatelé dojednali s odpovědnými orgány samosprávy pro trhy zábor veřejného prostranství ve větším rozsahu než v loňském roce.

Cílem pořadatelů je především nabízet vynikající potraviny. „Od počátku jsme měli záměr vytvořit prostor pro prodej těch nejkvalitnějších potravin místního či tuzemského původu. Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To právě návštěvníci nejvíce oceňují – vysokou kvalitu, dohledatelný původ a kontakt s pěstiteli či chovateli. Proto jsou právě Plzeňské farmářské trhy tolik oblíbené. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí.“, vysvětluje Tomáš Popp koordinátor Plzeňských farmářských trhů z občanského sdružení ENVIC.

Plzeňské farmářské trhy nabídnou vybrané lahůdky
Na prvním Plzeňském farmářském trhu v roce 2012 se představí již tradiční, ale i noví prodejci – zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři z Nebílov, Radnic, pekaři ze tří pekáren – Rendl ze Sušice, Zídkovi z Plzně a pekaři z Dobřan, vynikající koláče napeče i Anděl Station z Plzně, pěstitelé hlívy z Píseckých hor, kuřata a krůty přiveze farma Zephyr, čerstvé i zpracované ryby z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny), maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus Farm ze Soběsuk, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Matějka z Letin, Šnebergera ze Železné rudy, své biouzeniny (biouherák, biolovečák) představí pan Sklenář ze Sasova, zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova, mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Držovice, z Horského statku Abertamy a chráněné dílny Simabelle. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i bylinky, sazenice a pomlázky. Více informací o prodejcích uveřejňujeme v seznamu vystavovatelů www.plzensketrhy.cz.