Vůně podzimu na sobotním farmářském trh v Plzni
V sobotu 11. září se farmářské trhy nesly v duchu podzimu, který již klepe na dveře. Vůně jablek, švestek, burčáku i dýní lákala na nádvoří hotelu Gondola stovky nakupujících. K dobré náladě přispělo i počasí a zřejmě i zvýšená frekvence pořádání trhů, protože prodejci měli až do 13 hodiny co prodávat. Některé pochoutky se vykoupily dříve, ale tak už to prostě chodí. Na trzích se totiž prodávají vynikající produkty s tváří a deklarovaným původem, které vyrábějí malý a střední farmáři či zpracovatelé.
K nakoupení byly již tradiční potraviny – zelenina, ovoce, pstruzi a siveni z Českého Lesa, hlíva ústřičná z mykofarmy Svatá Máří, žampiony z Kaznějova, jablka a švestky ze sadu v Těnovicích a sadů pana Běla ze Skočic, Těchonická medoláda, uzeniny z farmy Angus, řeznictví Šneberger a ZEFA Volary a mnoho dalších. Celkem se na trhu představilo 34 prodejců. Velký úspěch měl pan Zacpal, řezník ze Stříbra (řeznictví Delicat), který prodával široký sortiment uzenin. Kdo ochutnal, tak také nakoupil. Uzeniny byly delikátní.
Nezapomeňte, že Plzeňské farmářské trhy jsou dvakrát měsíčně. Na příštích se tedy uvidíme v sobotu 25. září 2010 od 8 do 13 hodin na nádvoří Hotelu Gondola. Pokusíme se pro vás zajistit opět více labužnických zážitků a vynikajících potravin.