Slunečné sobotní odpoledne na Plzeňském farmářské trhu patřilo rybám
Druhé Plzeňské farmářské trhy v roce 2011 byly věnovány rybám, protože za dveřmi jsou Velikonoce a k nim tradičně ryby patří. Dopoledne se z mraků prodralo i sluníčko. Nálada byla proto opět vynikající, přátelská. I přes fronty u několika stánků byl průběh hladký. Osvědčilo se i vysunutí stánků do Pallovy ulice. Na dalších trzích bude model rozestavění stánků podobný, ale navíc budeme mít k dispozici prostor, kde probíhala akce Ryba domácí.
Zájem o skvělé potraviny byl opět obrovský. Nejdelší fronty byly opět u pekařství Rendl, které peče naprosto delikátní pečivo. Uzenáři byli také v obležení. Sazenice a bylinky již předznamenávají příchod té pravé zelinářské sezóny. Koncem dubna již pan Kostka a farma Monika přivezou saláty, cibulku, ředkvičky… Samozřejmě se tvořily hloučky i u stánků s rybami. Čerstvá ryba je prostě pochoutka. Její chuť se nedá srovnat s mraženými rybami ulovenými před týdny či měsíci. Takové ryby nabízí téměř všechny supermarkety. Na Plzeňském farmářském trhu si můžete koupit ryby čerstvé, nalovené maximálně několik hodin před samotným prodejem.
Tyto trhy obohatil kuchař pan Stupka, kterého možná znáte z TV PRIMA. Vařil pokrmy z ryb, protože se právě odehrávala kampaň Ryba domácí. Především úpravy ryb, kde neucítíte jedinou kostičku, jsou velmi zajímavé.
Příští Plzeňské farmářské trhy se uskuteční 30. dubna 2011! Občanské sdružení ENVIC a hotel Gondola pořádají jen Plzeňské farmářské trhy, i když jste si asi již všimli, že v Plzni vznikají další farmářské trhy. Bohužel plány některých pořadatelů nejsou v souladu s myšlenkou farmářských trhů jak ji chápeme nejen my. Nemá cenu žádné příklady jmenovat, protože vy jako spotřebitelé dokážete každou nepravost odhalit. Za Plzeňské farmářské trhy mohu garantovat, že pro vás budeme i nadále hledat ty nejlepší prodejce a zároveň je prověřovat. Chceme, abyste měli jistotu vysoké kvality i původu.