Uzení pstruzi voněli Mlýnskou strouhou

Vyhrnout si kalhoty (na počest Václava Havla) a vyrazit na trhy 17. listopadu. My už jsme tam od 5 hodin, kdy rozmisťujeme stánky a očekáváme první prodejce. Mezi prvními přijíždí rybáři z Pstruhařství Mlýny a na vleku vezou podivně vypadající dřevěný sud. No počkáme a uvidíme…

Když jsem viděl ze sudu stoupat dým, rozsvítilo se mi. Bude se udit. Krásně naložení pstruzi putovali do sudu, kde se zhruba 50 minut udili. Byli vynikající. Krásně dochucení, nepříliš slaní, šťavnatí. Kde kdo si málem ukousl prsty…

Samozřejmě se na trhu neprodávali jen uzení pstruzi, ale i hovězí maso, zelenina, uzeniny od několika řezníků (Matějka, ZEFA, Angus, Kaiser, Dvořák…), mléčné výrobky (Němec, Držovice, Abertamy), chleba, koláče…

Předposlední letošní trhy se uskuteční 1. prosince.