Čtvrté farmářské trhy v Plzni budou vonět nejen po jablkách
Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola za finanční podpory Nadačního fondu Zelený poklad.
Opět pro vás připravíme rozmanitý sortiment autentických, místních a tuzemských potravin. Tyto trhy se ponesou ve znamení jablek a švestek. Rozšířený bude i sortiment uzenin a masných výrobků, kterých se na srpnových trzích prodalo ohromné množství. Jen farma Angus prodala více než 300 kg uzenin.
V sobotu (11.9.) se můžete těšit například na zeleninu z jihu Čech (saláty, okurky…) a z Moravy, hlívu ústřičnou z mykofarmy Svatá Máří, švestky z nedalekých Těnovic, jablka ze Skočic, Nebílov i Těnovic, ryby z Českého Lesa (pstruh, siven), čerstvé mléko z Líšťan (mléčný automat), žampiony z Kaznějova, slané tyčinky a vynikající koláče z pekařství Rendl, Babiččin Staročeský štrůdlík, uzenářské výrobky z řeznictví Šneberger a Václava Zacpala ze Stříbra, uzeniny z farmy Angus vyráběné bez mouky, sóji či strouhanky, sýry (kravské, ovčí, kozí) z horského statku Abertamy, farmy Belina i Březí, vynikající perníčky, Těchonickou medoládu, šumavské Zelňáky, na maso s certifikátem bio z okolí Plzně a Šumavy a v neposlední řadě opět na med z Černošína. K zakoupení bude i burčák z velkopavlovické podoblasti z vinic Čejkovice. Kompletní seznam prodejců je umístěn na www.plzensketrhy.cz. Restaurace Gondola připraví Tradiční guláš a Kulajdu.
Na shledanou v sobotu 11. září!