Kysané zelí z Hrejkovic
Bude na nejbližších trzích 2. listopadu? Ne
Kraj: | Jihočeský |
---|---|
Okres: |
Naše kysané zelí vyrábíme dle staré rodinné receptury zděděné po babičce. Recepturu jsme postupně doladili do dnešní podoby. Spokojení zákazníci, milovníci kysaného zelí a příznivci zdravého životního stylu, kteří se pro naše kysané zelí vrací, jsou nám důkazem, ze receptura je dobrá a kvalitní.
Pro výrobu našeho kysaného zelí používáme jednak zelí od našich dlouhodobých dodavatelů a také produkty (sůl) podporující klasické mléčné kvašení bez použití konzervantů. Toto je naše hlavní zásada, dodržet klasické postupy, žádné moderní technologie.
Naše rodinná firma funguje v jihočeských Hrejkovicích více než 20 let, od začátku jsme nakládali zelí pro zájemce přímo do jejich vlastních donesených nádob.
Poslední dva roky jsme začali zelí nakládat i do skleněných třílitrových lahví, kde zelí přímo kvasí. Toto kvašení se nazývá klasické mléčné kvašení.
Hrejkovice 16, 39901 Milevsko