Pečivo, curkovinky, sladkosti
Vůně čerstvě upečeného chleba, koláčů, housek… se line celým Plzeňským farmářským trhem. Pekaři na Plzeňských farmářských trzích mají své pekárny přímo v našem kraji. Jedzí k nám však i pekaři například z Valašska s výbornými frgály.
Rakyt
Jsme malá rodinná firma ze Lhoty pod Libčany, která funguje přes dvanáct let. Ze začátku jsme se zabývali pouze vařením ovocných náplní, které se dají využívat k pečení či přípravě ovocných jídel.
Pekařství Zídková
V pekařství rodiny Zídků se peče vynikající sladké i slané pečivo. Vyznačuje se výbornou chutí i kvalitou, ručním zpracováním a využíváním tradičních receptur a postupů.
Dobřanské pekařství
Dobřanské pekařství má již téměř 20letou historii. Začátkem 90. let otec a syn Fonhauserovi zahájili v pronajatých prostorách výrobu pečiva. V dalších letech došlo k rozvoji pekařství, které dnes dodává pečivo především do menších obchodů v Plzni, Stodu, Přešticích a okolí.
Zefa Volary
Na šumavských loukách a pastvinách chová společnost ZEFA Volary masný skot, který je zárukou produkce vysoce kvalitního hovězího masa, a navázala tak na více než stoletou tradici chovu skotu a zpracování jatečních výrobků na Volarsku.
Fimako
Pekárna Fimako peče valašské frgály dle tradiční receptury. Jsou vyráběny podle originální valašské receptury.
JS Chocolate
Zakázková výroba pralinek z čerstvé náplně ganache v kombinaci nejrůznějších příchutí - ovoce, čokolády, alkoholu nebo koření.
Pekařství Jílek
Jsme malá řemeslná pekárnička s tradicí již 20 let. Naší předností je ruční výroba, kdy o chod celé výroby se stará pouze několik zaměstnanců.
Veveraw
Již čtvrtým rokem se zabýváme výrobou RAW dortů a zákusků.Všechny naše výrobky vyrábíme z potravin, které nezatěžují trávení, jsou bez lepku, laktózy a rafinovaných cukrů. Nepřidáváme žádné chemické látky, barviva, ani konzervanty.
Nos Macarons
Vyrábíme Macarons z čistě mandlové mouky a kvalitních surovin jako je čerstvé ovoce, máslo a mascarpone podle pravého fancouzského receptu.
Pekařství Bayer
Pekárna byla založena v roce 1927 Rudolfem Bayerem a synem Karlem Bayerem pod názvem Bayerovy parostrojní pekárny Plzeň.
Bezlepková pekárna Velim
Nabídneme Vám semínkový/ toustový chléb, dorty, cheesecake, brownies, koláče a mnoho dalšího. Doplňkový sortiment, jako např: těstoviny, vločky, sirupy, datlové bonbony, himalajskou sůl a mnoho dalšího. Vše je bezlepkové.
Paleo pekárna
Pečeme bez použití jakéhokoli obilné mouky (tedy bez lepku), ale také bez cukru, škrobu, laktózy a mléčné bílkoviny. Nepoužíváme žádné bezlepkové obiloviny a škroboviny jako jsou třeba pohanka, rýže, brambora, tapioka, kukuřice apod.
Zmrzlinářství Kolombina
Originální přírodní, ovocné a smetanové zmrzliny bez umělých barviv, konzervačních látek a bez lepku. Na trhu se bude prodávat v teplějších měsících zmrzlina v chladnějších pak vafle a punč.
Rokycanské kuličky
Rokycanské kuličky jsou ručně vyráběné čokoládové lanýže. Mohu vám je nabídnout v mnoha originálních chuťových kombinacích.
BreadHaus
Naše čistě kvasové chleby jsou pečeny bez jakýchkoliv přidatných látek z bio mouk v kvalitě Demeter. Chleby kynou pomalu v chladu, čímž získavají jediněčnou lahodnou chuť a trvanlivost.
Žijeme BEZ LEPKU
Naší hlavní misí je rozšířit nejenom bezlepkový sortiment, ale také nabídnout více produktů BEZ-laktózy, mléka, vajec, ořechů, droždí a sóji.
Perníčkovi
Pečeme hlavně domácí čerstvé perníčky z českých poctivých surovin bez pekařských aditiv, med nám vozí včelař z Jižních Čech. Zasílám také pár fotek pro účely propagace.
Naše kaše
Jsme Jana a David a milujeme snídaně. A když jsme se potkali, zamilovali jsme si ještě víc snídaně společné. A tak jsme se jednoho dne prosnídali až k Našim kaším.
Rokycanské kuličky
Rokycanské kuličky® jsou ručně vyráběné čokoládové lanýže.Mohu vám je nabídnout v mnoha originálních chuťových kombinacích.Zároveň jsem otevřena vašim přáním. Od 9.5. k dostání v restauraci Corso.
Pekařství Sebera
Naše firma Pekařství u Seberů vznikla počátkem roku 1991 ale kořeny pekařského kumštu rodiny Seberů sahají již do dvacátých let minulého století.
Mlýn Bohutín
Nejmenší provozuschopný mlýn na říčce Litavce, historicky doložený roku 1541. Mlýn má velmi dlouho historii, jejíž počátky sahají až do doby mezi první a druhou polovinou 16. století. Nyní je ve vlastnictví rodiny Dubských.
TEN ŠTRÚDL
TEN ŠTRÚDL [TUTEN ŠTRÚDL] -malá rodinná pekárna specializující se na výrobu poctivých domácích štrúdlú jak tradičních,tak novodobě netradičních,sladkých,slaných,zeleninových,masových,vegetariánských apod. Přímo na místě smažíme vdolky různě zdobené. Zelňáky a Bramboráky s možností výběru příloh (sýry, zelí, maso, houby apod.)
La Tartelette
Již 15 let s chutí peču tradiční koláče své rodné země - Francie. Slané quiches se hodí jak na svačinu nebo lehký oběd, tak i pro rodinné oslavy či firemní akce
Sweet India
Bezmála rok jsem na pracovních cestách strávil v Indii. Za tu dobu jsem tam snědl více indických dezertů, než sní většina Indů za celý život. Léta se těším, až si je budu moci koupit i zde, avšak stále nic. A tak jsem, trochu z donucení, začal sám pronikat do tajemství jejich výroby. A protože se již ledacos podařilo a mé hluboké okouzlení těmito nanejvýše specifickými sladkostmi nepolevuje, rozhodl jsem se dát možnost oblíbit si tyto po kardamomu a šafránu vonící dobroty i jiným.
Karamel od Edy Řezníčka
Po 25 letech vánočního vaření karamelu pro přátele a širokou rodinu a po 25 letech přemlouvání a hecování, jako: „Vzchop se, chlape! To musíš prodávat! To by měl ochutnat každej na světě!“ se Eda rozhoupal k činu. Trvalo to dlouho, zrálo to dlouho, rodilo se to v bolestech, ale nakonec letošním rokem 2020 planeta uvítala nový produkt: Karamel od Edy Řezníčka. Ochutnáte ho a zamilujete si ho!
PAPÍRNA CATERING
Vánoční cukroví připravené jen ze základních surovin bez barviv, dochucovadel a podobných zbytečností koupíte na Plzeňských farmářských trzích od kolektivu Papírny.
Pan Lískáček
Proč ochutnat oříšky od pana Lískáčka? Podle tradiční holandské receptury pražíme na kvalitním arašídovém oleji denně čerstvé.
Cukrárna Kapucín
Cukrárna byla založena rodinou v roce 1991. Stále se drží tradiční výroby zákusků a sladkého pečiva. Ovocné koláče, buchty, vánočky, záviny, zákusky a jiné drobné pečivo se vyrábí dle osvědčených rodinných receptů.
Pekárna Louskáček
Jsme pekařství Louskáček. Pečeme báječné sladké koláče a slané quiche. Naším prvotním plánem bylo dodávat luxusní koláče do kaváren, ale skvěle se nám daří prodávat i na farmářských trzích.
Grem
Jsme dva kluci z vesnice, co se jednoho dne rozhodli, že budou vyrábět ořechové krémy. Přestavili jsme tak polovinu rodinného domu jednoho z nás na potravinářskou výrobnu a v lednu 2021 začali vyrábět. Ořechy si sami pražíme a následně z nich vyrábíme krémy.
Mitty
Mitty je řemeslná pekárna s espresso barem ve Smetanových sadech v Plzni. Pořídíte zde kváskový chléb několika příchutí, koláče, croissanty, danishe. Vše čerstvě vyrobené každé ráno v centru Plzně.
Na Plech-perníčky
V malé perníkové výrobně ve Zruči-Senci pečeme domácí perníčky nejen zdobené klasickou bílkovou polevou a malované,ale i spoustu dalších dobrot z perníkového těsta.
Protein s chutí
Jsme bistro - klub v Plzni (Purkyňova 25) a zaměřujeme se na přípravu jídel bohatých na kvalitní rostlinné bílkoviny a to tak, aby současně celý náš sortiment byl bezlepkový a některé výrobky současně i bez laktózy.
ViCakes
Prodej dortů, zákusků, pralinek a doplňků na dorty. Výroba dortů a dezertů na zakázku.
Čočkýna
Jsme malý plzeňský výrobce. Naše specialita? Křupavá čočka smažená v kokosovém oleji, vytvořená jako veganský snack plný proteinu a vlákniny.
L-céčko Café Maromka
L-céčko vzniklo v lednu 2022, kdy majitelka a skvělá kuchařka Romana Mundlová v jedné osobě se rozhodla, že se o své znalosti s dietní a low carb stravou, podělí s ostatními.